BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alulteljesített a BUX, zárásra visszaerősödött a forint

Piaci összefoglaló.

Magas, több mint 26,3 milliárd forintos forgalomban, 1,78 százalékos veszteséggel, 43 817 ponton zárt csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX, amellyel alulteljesítette a nagyobb ázsiai és európai indexeket, különösen az amerikaiakat, amelyek lapzártánkkor mind erős pluszban álltak.

Itthon a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével veszítettek értékükből a tegnapi záráshoz képest.

  • Az OTP-részvények ára 4,26 százalékkal 11 810 forintra esett, forgalmuk 19,6 milliárd forintot tett ki.
  • A Mol árfolyama 0,36 százalékkal 2 790 forintra csökkent, 4,4 milliárd forintos forgalomban.
  • A Richter-papírok árfolyama 0,35 százalékkal 7 185 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.
  • A Magyar Telekom árfolyama 0,87 százalékkal 405 forintra emelkedett, forgalma 203,1 millió forint volt.

A nap nyertese a Masterplast Nyrt., amelynek árfolyama a nap folyamán 7,09 százalékkal került feljebb. A cég papírjai 88,8 millió forint értékben cseréltek gazdát.

Az MNB kamatemelésének nem volt tartós hatása a forint árfolyamára.

A bankközi devizapiacon tőzsdezáráskor 373,9 forintért adták az eurót, a nyitó szintnél 50 fillérrel többért, míg a dollárért 339,8 forintot fizettek záráskor, 30 fillérrel kevesebbet a reggeli áránál, ami az euró dollárral szembeni némi erősödésének tudható be. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.