BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csak a Mol részvényesei örülhetnek a nap végén

Fél százalékos ereszkedéssel kezdte a hetet a BUX. Nagyot esett az OTP árfolyama, gyengült hétfőn a forint is.

Pesszimista hangulat uralta az európai börzéket hétfőn, a vezető nyugati részvényindexek kisebb veszteséggel nyugtázták a napot. A pesti tőzsdén is az eladók diktálták a tempót, a BUX végül fél százalékot ereszkedve 42 ezer pont alatt zárt. 

A lejtmenet főként az OTP számlájára írható, az első számú magyar bankpapír árfolyama 1,7 százalékkal 10 680 forintra esett. A vesztes oldalon zárt a Richter és a Magyar Telekom is, előbbi 0,1 százalékkal 6960 forintra, utóbbi pedig 0,9 százalékkal 394 forintra csúszott vissza. 

Fotó: Kallus György / VG / VG

A blue chipek közül egyedüliként drágult a Mol, amely az olajár csökkenésének dacára 0,6 százalékkal került feljebb, a nap végén kereken 2800 forinton jegyezték az olajpapírt. 

A legjobb napot az indextagok közül az Opus fogta ki 1,1 százalékos emelkedéssel, ahogyan a 0,9 százalékkal felértékelődő 4iG részvényei is felülteljesítettek. A legnagyobb veszteséget az Appeninn részvényesei könyvelhették el 3,5 százalékos esést követően. 

Gyengén indult a hét a forint számára is, amely hiába próbálkozott erősödéssel nap közben, a tőzsdezárásig így is 0,2 százalékkal értékelődött le az euróval szemben. A közös európai pénzt hajszál híján 379 forinton jegyezték a piaczáráskor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.