BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedéssel készül a tőzsde a kamatdöntésre

Rosszul indult a hét a Budapesti Értéktőzsdén, kedden viszont ismét fölfelé tartanak a vezető részvényárfolyamok.

Rosszul indult a hét a Budapesti Értéktőzsdén, kedden viszont ismét fölfelé tartanak a vezető részvényárfolyamok. A nap nyertese eddig az 1,4 százalékkal dráguló Magyar Telekom, a társaság tegnap jelentette be, hogy május 10-én fizeti ki a tavalyi eredmény terhére a részvényenkénti 15,05 forintos osztalékot. Osztalékfizetésre jogosító Telekom-papírt utoljára április 27-én (szerdán) lehet venni a BÉT-en. 

BÉT, magyar tőzsde
Fotó: Kallus György / VG

A Richter-részvények árfolyama 0,8 százalékkal emelkedik, a dollár árfolyama 352 közelébe került, ez pedig kedvező a Richternek, amelynek fő piaca immár az Egyesült Államok. Közel ennyivel emelkedik az OTP kurzusa is, ha kamatot emel a központi bank, az pozitív az OTP-re nézve. A Mol-papírok közel 1 százalékkal drágultak kedd délelőtt, a nyersolajjegyzésárak viszont 0,5–0,8 százalékkal csökkentek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.