BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Emelkedett a BUX, erősödött a forint

A javuló nemzetközi piaci hangulatban a pesti börze némileg korrigálta az előző napok esését.

Magas, közel 18,4 milliárd forintos forgalomban, 0,92 százalékos erősödéssel 42 191 ponton zárt pénteken a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX.

A javuló nemzetközi piaci hangulatban a pesti börze némileg korrigálta az előző napok esését, de még így is alulteljesítve a jelentősebb európai indexeket, ahol a befektetők lassan kezdik beárazni az orosz-ukrán háború végét. Itthon a vezető részvények vegyesen teljesítettek, az OTP és a Magyar Telekom veszített értékéből, míg a Mol és a Richter erősödött a tegnapi záráshoz képest.

  • Az OTP-részvények ára 0,14 százalékkal 10 865 forintra esett, forgalmuk 14,6 milliárd forintot tett ki.
  • A Mol 1,24 százalékkal 2 784 forintra erősödött, 1,9 milliárd forintos forgalomban.
  • A Richter-papírok árfolyama 2,35 százalékkal 6 965 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.
  • A Magyar Telekom árfolyama 0,13 százalékkal 398 forintra gyengült, forgalma 58,6 millió forint volt.

A nap nyertese a SET GROUP Nyrt., amelynek árfolyama a nap folyamán 4,8 százalékkal került feljebb. A cég papírjai 2,47 millió forint értékben cseréltek gazdát. A bankközi devizapiacon tőzsdezáráskor 377,4 forintért adták az eurót, a nyitó szintnél 20 fillérrel kevesebbért, míg a dollárért 347 forintot fizettek záráskor, 70 fillérrel kevesebbet a reggeli áránál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.