BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Esett a BUX, erősödött a forint

Piaci összefoglaló a tőzsdékről.

Magas, 17,8 milliárd forintos forgalomban, 0,49 százalékos veszteséggel, 41 766 ponton zárt kedden a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX. A nap folyamán az európai tőzsdékkel együtt mozgott a budapesti piac, míg az itthoni záráskor az amerikai indexek mind erős pluszban álltak. Itthon a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest. 

A Richter árfolyama emelkedett, a Mol papírjainak ára nem változott, míg az OTP és a Magyar Telekom veszített értékéből kedden. Az OTP csökkenése annak tudható be, hogy a Morgan Stanley 21 200 forintról 13 600 forintra csökkentette a bankra vonatkozó 12 havi célárfolyamát, az ajánlást felülsúlyozásról semlegesre rontották.

Fotó: Shutterstock

 Az OTP-részvények ára 1,12 százalékkal 10 560 forintra csökkent, forgalmuk 13,1 milliárd forintot tett ki. A Mol árfolyama 2800 forint maradt, 2,3 milliárd forintos forgalomban. 

A Richter-papírok árfolyama 0,57 százalékkal 7000 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,9 milliárd forintot ért el. A Richter keddi éves közgyűlésén várhatóan elfogadják az igazgatósági javaslatnak megfelelő, részvényenkénti 225 forintos osztalékfizetést. 

A Magyar Telekom közgyűlését kedden délelőtt tartották, ahol kisebbségi részvényesek a részvényesi javadalmazási politika felülvizsgálatát kezdeményezték. Ezt azonban a többségi tulajdonos elutasította, és az igazgatóság javaslatát fogadta el a közgyűlés. A piac ezt negatívan fogadta, ezért a távközlési vállalat árfolyama 3,05 százalékkal 382 forintra esett, forgalma 311,2 millió forint volt. 

A bankközi devizapiacon tőzsdezáráskor 377,7 forintért adták az eurót, a nyitó szintnél 2 forinttal kevesebbért, míg a dollárért 347,4 forintot fizettek záráskor, 2,4 forinttal kevesebbet a reggeli áránál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.