BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mélybe rántotta a tőzsdét az OTP

Az OTP és a Mol is esett a pénteken.

Borús nemzetközi hangulatban tovább esett a BUX, s pénteken 0,96 százalékkal lejjebb csúszva, 42 108 ponton zárta a hetet. Ezzel a hazai részvényindex, mely egy hónapja beszorult a 42-44 ezer pontos tartományba, a sáv aljához közelít. A 42 ezres padló szignifikáns letörése esetén 40 ezer pontig eshet vissza a BUX, ám ez csak akkor lenne reális szcenárió, ha a nagy súlyú OTP 10 ezer forint alá kerülne, s a Mol is tovább törné a támaszokat.

A piacnyitás előtt veszteséges negyedévet jelentő OTP 17,25 milliárdos forgalommal, 2,38 százalékot esve, 10 250 forinton zárt. Az RSI technikai indikátor szerint van még tere az esésnek, s amennyiben a 10 ezer forintnál húzódó lélektani támasz elesne, akkor 9 360 forintnál található a következő technikai megálló.

A nyitás előtt nagyon erős negyedévet jelentő Molt sem kímélték az eladók,ami az olajembargós kilátásokkal hozható összefüggésbe. Az olajpapír 3,3 milliárdos forgalommal,  2,07 százalékot esett, s a 2 980 és a 2 936 forintos támaszt törve, 2 928 forinton zárt. A következő kapaszkodó a 2 820 forintos Fibonacci szint.

BUX tőzsde értéktőzsde Double exposure businessman and stock market or forex graph suitable for financial investment concept. Economy trends background for business idea and all art work design. Abstract finance background.
Fotó: Shutterstock

Emelkedni tudott a Richter, mely 1,36 milliárdos forgalommal, 1,58 százalékkal feljebb kapaszkodva, 7 090 forinton zárt. Kritikus szinteken mozog a jegyzés, a 30 napos és az 50 napos mozgóátlag közelében, amennyiben a 7 040-7 100 forintos ellenállási zónát áttörné, emelkedő árhullám jöhet.

A jövő héten jelentő Magyar Telekom árfolyama lefelé sodródott az elmúlt napokban, ám pénteken meglepő fordulattal, melyet a lefelé mutató technikai indikátorok sem jeleztek, váratlanul magára talált a részvény, mely 543 milliós forgalommal, 2,83 százalékot emelkedve, 400 forinton zárta a napot.
A forint péntek reggel, a vártnál kedvezőbb ipari termelési adatra erősödni kezdett, de hamar kifulladt a korrekció és az euró-forint jegyzése ismét 382 fölé emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.