BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Feltámadtak október elején az amerikai részvények

Két százalék feletti emelkedéssel zárt hétfőn a Dow Jones, az S&P 500 és a Nasdaq Composite index is.

Jókora ralival vágtak neki az idei utolsó negyedévnek az amerikai tőzsdék, hétfőn mindhárom vezető részvényindex magabiztos emelkedést mutatott, feledtetve a befektetőkkel a pocsékul alakuló szeptemberi teljesítményt.

MOL OTP tőzsde részvények business man celebrates his success goal on stock exchange background
Fotó: Shutterstock
  • A Dow Jones 2,7 százalékot ralizva 29 490 ponton fejezte be a napot.
  • Az S&P 500 2,6 százalékos erősödést követően 3678 ponton végzett.
  • A technológiai részvények Nasdaq Composite indexe 2,3 százalékkal 10 815 pontig került feljebb.

Az S&P 500-nak mind a 11 alindexe pluszban zárta a napot, az energiacégek több mint három hónapja a legjobb napjukat tudhatják maguk mögött.

Az Exxon Mobil részvényei 5,3 százalékkal, a Chevron papírjai 5,6 százalékkal emelkedtek. Ralijukat az a hír fűtötte, amely szerint az OPEC+ a pandémia óta nem látott mértékű termeléscsökkentésről dönthet hamarosan.

A Tesla árfolyama 8,6 százalékkal zuhant be, miután az elektromos meghajtású és önvezető autókat gyártó vállalat rekordszintű, ám a vártnál így is szerényebb negyedéves járműeladási adatokat közölt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.