BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forint már majdnem megcsinálta, aztán a 400 kapujából visszafordult

Reggel óta rengeteget erősödött a hazai deviza.

Kora délután a forint csaknem áttörte a pszichológiai szempontból rendkívül fontos 400 forintos gátat az euróval szemben. A hazai deviza reggel még jóval gyengébb szinten kezdte a kereskedést, az euró/forint 9 óra körül még 403 fölé is bekukkantott. Aztán a kapuból, 400,2 környékéről fordult vissza, és egy órával a fontos amerikai inflációs adatok közlése előtt 402-nél is gyengébb szinteken járt. Ez még mindig nem reménytelen távolság az áttöréstől.

Various,Hungarian,Forint,Banknotes,And,Coins.
Fotó: Shutterstock

A dollárral szemben inkább gyengült a magyar fizetőeszköz, hiszen 11 óra után 404 forint fölött is járt a dollár/forint, az elmúlt órában ugyanakkor a hazai fizetőeszköz a zöldhasú ellenében is erősödött, utoljára 403 közelében kötöttek ügyletet a kereskedők.

A dollár erősödik a fél 3-kor érkező adatok előtt, ami ellenszelet jelent a forint és a közép-európai devizák számára. A cseh korona nagyot gyengült, mert egy külön pofont is kapott a vártnál alacsonyabb inflációs adattól. A zlotynak is volt oka esni, miután szerdán a lengyel jegybank monetáris tanácsa órákig tartó ádáz vita után döntött a kamatlábak változatlanul hagyása mellett, de a gyengülése mára visszafordult. 

A forint nem tudott áttörni, de ma kap még egy esélyt, kora délutánra dől el az irány

Nem tudott áttörni a forint a „nagy napon”, szerdán, amikor záporoztak az irányszabó hírek, de csütörtökön kap egy újabb esélyt. Kora délután jönnek az amerikai inflációs adatok, amelyek a dollár árfolyamán keresztül hathatnak a hazai fizetőeszközre.

 

A kapuból fordult vissza a forint az euróval szemben   Forrás: Stooq.com

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.