BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kellett az OTP jó teljesítménye, kisebb pluszban zárt a BUX

A 2,5 százalékkal erősödő bankpapírnak köszönhetően kisebb emelkedéssel zárta a keddi kereskedést a pesti tőzsde. A forint kiengedett a nap végére.

Bár a kezdeti lendület némileg alábbhagyott a kereskedés késői szakaszában, az európai befektetők a nap végéig megőrizték jó kedélyüket, a vezető nyugat-európai börzék többsége így erősödéssel zárt kedden. A kivétel a londoni FTSE 100, ám a német DAX, a francia CAC 40 és a milánói FTSE MIB is néhány tizedszázalékkal feljebb tudott kerülni.

Market Analyze with Digital Monitor focus on tip of finger., Market Analyze with Digital Monitor focus on tip of finger. diagram, tőzsde, esés emelkedés, money, pénz, részvény,
Fotó: Getty Images

A nap közben sokáig felülteljesítő pesti tőzsde végül hozzáigazodott előbbiekhez. A BUX 0,3 százalékos pluszban, 44 308 ponton fejezte be a kereskedést, miközben a hazai részvények majdnem 13 milliárd forint értékben cseréltek gazdát.

A prímet az OTP vitte 2,5 százalékos emelkedéssel, a bankpapír árfolyama 10 495 forintig jutott.

A remek formát mutató bankrészvény remek teljesítményére szüksége is volt a BUX-nak, a többi blue chip ugyanis mínuszban nyugtázta a napot. A Richter kurzusa 1,3 százalékkal 8190 forintra ereszkedett, a Mol és a Magyar Telekom papírjait pedig egyaránt majdnem 1 százalékkal „árazták le” a kereskedők. Az olajrészvény záró árfolyama 2618 forint, a távközlési társaság papírjaié pedig 317 forint volt.

A nap végére kiengedett a forint is, az euróval szemben a 406,6-es szintre, a dollárhoz képest pedig a 391,5-es szintre gyengült vissza a kurzus. Az előbbi 0,6, az utóbbi 1,3 százalékos leértékelődésnek számít.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.