BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lefordult az OTP, újra 415 forint közelében az euró

Az uniós megállapodással kapcsolatos információk és a V4-hírek nyomasztották csütörtök délelőtt a pesti tőzsdét és a forintpiacot.

Több hullámban gyengült a forint szerdán délután és csütörtök délelőtt. 

Már reggelre 410 közelében járt az euró-forint, majd délelőtt 414 fölé szúrt a jegyzés. 

Az Equilor elemzői szerint az euró-forint árfolyam meghatározó szintek fölé emelkedett, mert az 50 napos mozgóátlag és a 123,6 százalékos Fibo-szint erősítette a 410 forintos lélektani ellenállást. 

A következő fontos technikai ellenállási szint 416,80-nál húzódik. 

Financial,Risk,And,Investment,Danger,As,Stock,Market,Turbulence,Crisis Financial risk and investment danger as stock market turbulence crisis and economic storm as a red paper boat symbol for wealth management and finance security in a 3D illustration style. Financial risk and investment danger as stock market turbulence crisis and economic storm as a red paper boat symbol for wealth management and finance security in a 3D illustration style. global stock, részvénypiac, részvény, befektetés, kamat, hozam, infláció, pénz, forint,
Fotó: Shutterstock

A jegybank októberben beharangozott intézkedései a mostaninál lényegesen erősebb forintárfolyamot indokolnának, de továbbra is 

a nemzetközi hangulat és az uniós megállapodás körüli információk lehetnek a legmeghatározóbbak

az euró-forint piacán. A Bloomberg hírportál – amely a november 22-i dátumot is megszellőztette – éppen csütörtökön arról írt az ügyet ismerő személyekre hivatkozva, hogy az Európai Bizottság a jövő héten valószínűleg még nem dönt a Budapest által küldött reformjavaslatokról, ahogyan az eredetileg várható volt, annak ellenére, hogy a problémák kezelése terén történtek előrelépések. De az sem segített a forintnak, hogy cseh lapértesülések szerint lefújták a jövő pénteken esedékes V4-es találkozót. 

 

Zöldben nyitott csütörtökön a pesti tőzsde, ám 

ebédidőre elromlott a hangulat, és bő 1 százalékos mínuszba csúszott a BUX index. 

Az OTP előbb lendületesen tesztelte a 10 500 forintos ellenállást, már 10 600 közelében is járt, napon belül áttörve a technikai szintet, ám ezt követően 

lefordult a bankrészvény kurzusa, s délig 10 255 forintig gyengült, 2,24 százalékos mínuszba csúszva,

ám egyelőre kitart a 200 napos mozgóátlag 10 216 forintnál.

A Mol délben a 2630 forintos ellenállást tesztelte, elenyésző, 0,08 százalékos pluszba kapaszkodva.

A Richter szerdán még a 8150 forintos támasz felett zárt, de csütörtök délelőtt újra alá került, délben 8090 forinton jegyezték, közel másfél százalékos mínuszban.

A 11 milliós forgalmat produkáló Magyar Telekom délelőtti árfolyam-reakcióját nem lehet értékelni. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.