BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megtorpant az OTP ralija, új kedvencet találtak a befektetők

Alulteljesítő volt pénteken a pesti tőzsde, ám a BUX így is 0,4 százalékos emelkedéssel nyugtázta a napot. A 4iG és a Magyar Telekom részvényesei lehetnek a legelégedettebbek.

A nap második felében a javuló befektetői hangulatnak köszönhetően 1 százalék körüli pluszban zárták a pénteki kereskedést Nyugat-Európa meghatározó tőzsdéi. Kisebb léptekkel ugyan, de a pesti börze is követte az irányt, a BUX 0,4 százalékot emelkedve, 45 419 ponton nyugtázta a napot. A hazai parkett forgalma meglehetősen gyér, mindössze négymilliárd forint volt.

A vezető magyar papírok közül csak az OTP gyengélkedett, a bankrészvény minimális, 0,1 százalékos veszteséggel, 10 775 forinton zárt.

A Mol részvényesei 1,2 százalékos erősödésnek örülhettek, az olajcég jegyzése 2648 forintig került feljebb. Az előbbieknél csak a Magyar Telekom-tulajdonosok lehettek boldogabbak, akik egy nap alatt 2 százalékos árfolyamnyereséget tehettek zsebre. A távközlési papír 355 forintra drágult.

A negyedik blue chip, a Richter árfolyama 0,2 százalékkal, 8420 forintig került feljebb.

Az indextagok közül a 4iG teljesített a legjobban, 2,4 százalékos erősödéssel, a leggyengébben pedig a nap közben profitfigyelmeztetést kiadó Masterplast részvényei muzsikáltak, 1,8 százalékkal bukva alá.

A forint hullámzó teljesítményt nyújtott pénteken, az euróval szemben a 397-es szint fölött is járt a kurzus, a tőzsdezárásra azonban belehúzott a hazai fizetőeszköz, 395,4 forinton jegyezték az eurót délután öt órakor. Ez 0,1 százalékos forinterősödés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.