BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újra 11 ezer forinton az OTP, hatalmasat javított a forint

Megérte kitartani az OTP Bank papírjai mellett, csak ezen a héten 4,1 százalékkal emelkedett az árfolyamuk. A forintot a jó külker adat segíti.

Meredek emelkedésbe fogtak szerdán a részvények a Budapesti Értéktőzsdén. A BUX index 46 ezer pont fölé került, az OTP papírok kurzusa pedig 11 ezer forintra emelkedett délig, 2 milliárd forintos forgalom mellett. 

Fotó: Kallus György / Világgazdaság

A magyar bankpapír 2,6 százalékkal erősít, de valamennyi blue chip részvény remekel: a Mol – Richter páros 1,4 százalékkal javít, a Telekom pedig 1 százalékkal. A nap nyertese a 118 százalékkal száguldozó Chameleon Smart Home, igaz csupán 2,4 millió forintos a részvény forgalma.

Az OTP árfolyama 5 nap
Az OTP-részvények ezen a héten több mint 4 százalékkal drágultak.

Őrült rali bontakozik ki a forint piacán: tegnap reggel az euróért 396 forintot kellett adni, szerda délben már kevesebbet 388-nál. Az Erste szakértői szerint a jó magyar külkereskedelmi adat segíti az árfolyamot: az elmúlt időszakhoz képest elenyésző volt a decemberi külkereskedelmi deficit, „a tavalyi év utolsó hónapjában termelésbe lépő új exportkapacitások a mérsékelt belső kereslettel párhuzamosan elhozhatták a várt fordulatot a külső egyensúly terén”. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.