BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyon megütötték a Richtert, tízezer forint alatt az OTP

Nyomás alá került a pesti tőzsde szerda délután, a forint viszont továbbra is erőt mutat az euróval szemben.

Beszakadt a magyar tőzsde nem sokkal az Egyesült Államok budapesti nagykövetének délután öt órára időzített sajtótájékoztatója előtt, melyen a kiszivárgó hírek szerint magyar gazdasági szereplőket is szankcionálhatnak az amerikaiak.

tőzsdezárás pirosban van a tőzsde medvepiac Global stock market down turn into a negative growth recession - 3D illustration rendering
Fotó: Shutterstock

A BUX 2,1 százalékos mínusznál, 43 477 pontnál jár nem sokkal 16 óra után, leginkább a jelentős tengerentúli kitettséggel rendelkező Richter húzza le az indexet. A gyógyszergyártó cég árfolyama hirtelen 3,8 százalékkal zuhant, egészen 7840 forintra.

Az első számú bankpapír, az OTP kurzusa 2,5 százalékkal esett, letörve ezzel a lélektani 10 ezer forintos szintet is. A Molt 1,8 százalékkal ütötték lejjebb, a negyedik blue chip, a Magyar Telekom viszont viszonylag jól tartja magát 0,1 százalékos ereszkedéssel.

A forintot megtámasztotta a hazai és az amerikai inflációs adat, a hazai fizetőeszköz 0,3 százalékot nyert ma az euróval szemben, a keresztárfolyam továbbra is a 375-ös szint alatt tartózkodik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.