BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuhan a Telekom, gyengül a forint

A tőzsdei álmoskönyv szerint nem csoda, hogy éppen az elmúlt időszakban legtöbbet dráguló Magyar Telekom részvényei váltottak szabadesésbe, hiszen a befektetők hatalmas árfolyamnyereséget könyvelhetnek el, s a korrekciót most jó néhányan a nyereség realizálására használják fel. A Telekom-papír kurzusa egy év alatt több mint a duplájára nőtt.

A vártnál kissé elmaradó tavalyi kínai növekedési adat, illetve az idei évre vonatkozó visszafogott elemzői konszenzus közzétételét követően beszakadó kínai részvényindexek szerdán magukkal rántották a meghatározó európai tőzsdemutatókat, sőt még a hazai piacot is. A sanghaji 2 százalékos és a hongkongi csaknem 4 százalékos zuhanáshoz mérten azonban a német Dax 14 óra előtt csupán 0,9, míg a BUX 0,2 százalékkal csökkent.

Stack,Coins,And,Red,Broken,Arrow,Graph,Chart,Falling,Down
Bezuhant a Magyar Telekom. Fotó: Shutterstock

A pesti börze blue chipjei közül egyedül a Magyar Telekom árfolyama esett, mégpedig 3 százalékkal, 746 forintra. A tőzsdei álmoskönyv szerint nem csoda, hogy éppen az elmúlt időszakban legtöbbet dráguló papír váltott szabadesésbe, hiszen a befektetők hatalmas árfolyamnyereséget könyvelhetnek el, s a korrekciót most jó néhányan a nyereség realizálására használják fel.

A Raiffeisen elemzői szerint például kedden kimagasló, az átlagot 268 százalékkal felülmúló forgalom mellett drágult 2010. április 27. óta nem látott magasságba a kurzus. Ráadásul ez volt az ötödik emelkedő nap egyhuzamban. Az ilyen brutális erejű erősödés pedig rövid távú visszarendeződéssel szokott járni. A technikai mutatók többsége erős túlvettséget mutat, alátámasztva az emelkedő trendet. Ehhez elég annyi, hogy a Telekom-részvény egy évvel ezelőtt még csupán 366 forinton állt. 

Az OTP szerdán kora délutánig 0,3 százalékkal, 16 775 forintra gyengült, míg a Mol 2806 forinton stagnál. A Richter előző napi esését némileg korrigálva, 0,3 százalékkal, 9110 forintra drágult.

A hazai deviza veszített erejéből. Az euróért 380,8 forintot kell adni a bankközi devizapiacon.

A Magyar Telekom árfolyama 1 év
 

 

   

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.