BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden lejáraton nőtt az államkötvények átlaghozama

A meghirdetett mennyiségnél 14,5 milliárd forinttal nagyobb összegben, 44,5 milliárd forintért értékesített három-, öt és tízéves lejáratú államkötvényeket emelkedő átlaghozamok mellett csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtökön 10-10 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 5 éves és 10 éves lejáratú államkötvényeket – közölte az ÁKK.

Budapest, 2022. október 22.Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) bejárata a Tabán irodaházban, a főváros I. kerületében, a Krisztina térnél.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. államkötvény
Volt vételi kedv, de lejjebb nyomták az államkötvények árfolyamát / Fotó: Róka László / MTI

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 25,3 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK – megemelt értékesítéssel – 11 milliárd forintot fogadott el. Az aukciós átlaghozam 6,66 százalék volt, 4 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakultnál. A növekvő hozam alacsonyabb árfolyamot jelent a kötvények esetében.

A szerdai másodpiaci referenciahozam a 3 éves lejáratú kötvényekre 6,64 százalék volt.

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 59,2 milliárd forintnyi ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 24,5 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 6,66 százalék volt, 2 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.

A szerdai másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre 6,65 százalék volt.

A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 12,5 milliárd forintból 9 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 6,84 százalék volt, 9 bázisponttal magasabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.

A szerdai másodpiaci referenciahozam a 10 éves lejáratú kötvényekre 6,74 százalék volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.