BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A vártnál is jobban teljesít a pesti tőzsde sztárrészvénye

A Delta árfolyama idén már száz százaléknál is többet emelkedett.

Közel 7 százalékot ralizott napon belül a pesti parketten a BÉT sztárrészvénye, a Delta Technologies, miután a társaság kedden kereskedési időben közzétette frissített árbevételi és eredményvárakozását. A részvény idei teljesíténye már a 100 százalékot is meghaladja.

mol, bét, értéktőzsde,
Idén már száz százalékot emelkedett az árfolyam / Fotó: Vémi Zoltán

Amint az a pozitív profit warningban olvasható, a 2023–2024-es üzleti évben a Delta Technologies vezetőségének rendelkezésre álló információi alapján a társaság csoportszintű árbevétele várhatóan meghaladja a tavaly október 27-én közzétett „bővített” Stratégiai Tervben célként kitűzött 29,562 milliárd forint bevételi célt. Az üzleti év bevétele várhatóan összesen 31,125–32,125 milliárd forint lehet. 

A tervezettnél magasabb árbevétel hatására a társaság a kamat, adók, értékcsökkenés és amortizáció előtti

csoportszintű eredménye  (EBITDA) is magasabb lesz a tervezett 1,084 milliárd forintnál.

Míg a társaság féléves jelentésében az EBITDA 1,95 milliárd forint volt, addig a június 30-án lezárt üzleti évre az EBITDA várható értéke a 3,042 és 3,192 millárd forint közötti tartományban alakulhat, a kiemelt pénzügyi célok várható teljesülése mellett. 
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.