BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kirobbanó hangulatban indult a hét a BÉT-en, hegymenetbe kapcsoltak a blue chipek

Nem csak a pesti parketten, Európa-szerte jó a hangulat a tőzsdéken, zöldben nyitottak a kontinens piacai. A BÉT blue chipjei mind menetelésbe kezdtek.

Hatalmas lendülettel indult a hét a BÉT-en, a blue chipek mindegyike lényegi erősödéssel kezdte a hétfői kereskedést. A BUX index 0,41 százalékkal, 73 710 pontig erősödött a kezdő gongszót követően.

BÉT
Kirobbanóan kezdte a hetet a BÉT / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

Zöldben nyitott Európa, menetel a BÉT

Az OTP árfolyama 0,11 százalékkal, 18 570 forintig, a Mol jegyzése 0,45 százalékkal, 2656 forintig, a Richter kurzusa 0,73 százalékkal, 10 990 forintig, a Magyar Telekom részvénye pedig 1,15 százalékkal, 1058 forintig ugrott a kereskedés első perceiben.

A nyugat-európai tőzsdéken hasonlóan jó a hangulat, a német DAX 0,11 százalékos, a brit FTSE 0,33 százalékos, a francia CAC 0,27 százalékos pluszban kezdte a napot, az átfogó Euro Stoxx index 0,22 százalékot erősödött kilenc óra után pár perccel.

Makroadatfronton egy közlés, a 11 órai eurózóna kiskereskedelmi forgalmi adat mozgathatja majd meg a piacokat a mai nap folyamán, az igazán fontos adatok pedig majd csütörtökön érkeznek, mégpedig a tengerentúlról, a friss inflációs és munkaerőpiaci számok képében.

Equilor Trader 

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor! 

A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt. 

A forint továbbra is másfél éves mélypontján, 0,04 százalékos napi mínuszban, 401,18-on jár az euróval szemben, míg a dollárral szemben 0,01 százalékos mínuszban kezdte a napot, 365,78-on jár a jegyzés. 

Az viszont elmondható, hogy a reggel megjelent kiskereskedelmi- és külkereskedelmi adatok gyakorlatilag semmilyen hatást nem fejtettek ki az árfolyamra, még úgy sem, hogy nagyon úgy tűnik: újra vásárolnak a magyarok a boltokban – ez pedig kifejezetten hó hír a gazdaság számára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.