BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Trump választási győzelmére már bitcoinban és etherben is lehet fogadni

A kriptopiac a republikánus jelölt sikerében bízik, aki pedig bátor, az az opciós piacon is megteheti tétjeit. Trump győzelmi esélyei egyébként elsöprők az elemzők szerint.

Az egyre inkább Trump-párti kriptopiacon is lehet fogadni csütörtöktől a novemberi amerikai elnökválasztás végkimenetelére, a külön erre az alkalomra létrehozott opciók ugyanis július 18-án élesednek majd a Deribit nevű kriptokereskedő platformon – írta meg a Bloomberg.

Bitcoin,Coins,Are,Arranged,On,A,Screen,With,Bitcoin,Exchange, Kriptopiaci opciókkal is lehet fogadni Trump győzelmére / Fotó: AFP & Shutterstock
Kriptopiaci opciókkal is lehet fogadni Trump győzelmére / Fotó: AFP & Shutterstock

Trumpnak örülne a kriptopiac

A főként származtatott eszközök adásvételére szakosodott oldalon hamarosan olyan opciók válnak majd elérhetővé a befektetők számára, melyek vagy Trump, vagy Biden novemberi győzelme esetén hoznak majd profitot az ügyfelek számára, az opciók lejárati dátuma pedig a választást követő harmadik nap, azaz november 8-a lesz majd.

Az opciók szigorúan véve nem magához az elnökválasztás kimeneteléhez lesznek kötve, hanem sokkal inkább az azt követő piaci reakciókhoz – a jól hangzó lepel alatt így igazából egy szimpla call, vagy éppen put opció bújik csak meg. Azok a befektetők, akik Trump győzelmében, hisznek, minden bizonnyal call, azaz vételi opciókat vesznek majd, mivel ez esetben az árfolyamok felértékelődése esetén járnak majd jól az opcióval. Akik Biden mellett voksolnak, nekik így marad a put, azaz az eladási opció, ami a kriptoeszközök értékvesztése esetén lesz profitban.

A választási opciók elérhetők lesznek majd a bitcoinra és az etherre is.

A választási opciós fogadás mögöttes logikája az, hogy Trump győzelme jó hírt, míg Biden hatalmon maradása borús előképet jelenthet a kriptopiac számára. A republikánus politikus ugyanis az elmúlt időszakban látványosan az alternatív devizapiac pártjára állt, megfogadta, hogy választási győzelme esetén megakadályozza majd a digitális dollár elindítását, melynek érkezése szűkíthetné a kriptodevizák iránti keresletet, továbbá támogatja majd a bitcoinbányászokat.

A politikai elemzők konszenzusa a Bloomberg cikke szerint jelenleg 69 százalék esélyt ad Trump győzelmének, ami hatalmasat nőtt az ellene elkövetett hétvégi merényletkísérlet óta. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.