BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Párizs 2024: Eltávolították a rövid videók közül a keresztényeken és görög isteneken gúnyolódó drag queen előadást

Úgy tűnik nyomokban, de még tetten érhető a közerkölcs. Az olimpiai bizottság a játékok kezdete után kevesebb mint 24 órával eltávolította hivatalos YouTube-csatornájáról a nyitóceremóniájáról készült, a kereszténységet gúnyoló drag queeneket ábrázoló videókat.

Az olimpiai bizottság a játékok kezdete után kevesebb mint 24 órával eltávolította hivatalos YouTube-csatornájáról a nyitóceremóniájáról készült, a kereszténységet gúnyoló drag queeneket ábrázoló videókat – hívta fel a figyelmet több sajtótermék, köztük a Dailycaller is.

 

A lap rámutatott arra, hogy a 2024-es párizsi olimpiai játékok ellenreakciókkal szembesültek a kritikusok által „istenkáromlónak” ítélt megnyitóünnepség miatt, amelyen a drag queeneket keresztény képmásként mutatták be, akik az „Utolsó vacsorát” és a görög Dionüszosz istent utánozták. Azóta az Olimpia eltávolította a saját YouTube-videóit az előadásról, ezzel együtt pedig az újrafeltöltések is kezdenek eltűnni több közösségi média platformról.

Az olimpia hivatalos YouTube-csatornáján „KEZDŐDJEN EL A JÁTÉKOKAT! 🔥 | #Párizs2024 Nyitóünnepség főbb eseményei” és „LÁVÁNYOS Párizs 2024 nyitóünnepsége! 💥🇫🇷 | Highlights” hibaüzenetet jelenít meg a megjegyzések kikapcsolásával.

„Ez a videó nem érhető el” – tájékoztatja a YouTube a nézőt a régi linkekre kattintva.

Az Olimpia törölte saját videóját a megnyitóról, mert túl sokat kritizálták. pic.twitter.com/hxDs7kO63t

– Ian Miles Cheong (@stillgray) 2024. július 27

Annak ellenére, hogy több mint 279 ezer megtekintést kapott, az első videót csak 2600 kedvelés érte. A második videót 531 ezren nézték meg, mindössze 11 ezerkedveléssel. A YouTube nem jeleníti meg a nemtetszéseket. 

A nyitóünnepségről a Daily Caller által X-en közzétett egyik újra feltöltött videója megakadályozza a lejátszást a „szerzői jog tulajdonosának jelentése” miatt.

„A videó nem jelenik meg” – olvasható egy üzenet, ahol a videót le kell játszani. „Ezt a videót eltávolítottuk a szerzői jog tulajdonosának bejelentésére válaszul.”

Az olimpia nyitóünnepsége elterjedt, mert a WTF is ez? pic.twitter.com/gFcGyv2dB9 – Napi hívó (@DailyCaller) 2024. július 26

Az X-en lévő más újbóli bejegyzések hasonló tartalmú hibákat jelenítenek meg.

Az olimpiának állítólag a kölcsönös tisztelet időszaka és egy ok arra, hogy a világ minden tájáról összejöjjenek. Elfogadhatatlan, hogy a megnyitóünnepségen kigúnyolták a kereszténységet és az utolsó vacsorát, és egy gyereket is bevontak a drag queen-előadásba. pic.twitter.com/mRBkKEYeYY – írta August Pfluger képviselő (@RepPfluger) 2024. július 27

A New York Post szerint a 2024-es olimpia megnyitóján 18 drag queen előadó pózolt egy hosszú asztal mögött – „Az utolsó vacsorát” idézve – a Szajna folyó és az Eiffel-torony előtt. A középen álló drag queen nagy ezüst fejdíszt viselt, amely a Jézusról készült festményeken ábrázolt glóriához hasonlított.

Btw, mi a francról szólt ez az egész? Drag queen megcsúfolása az utolsó vacsorán az olimpián? Gúnyoltak volna így más vallást? Megdöbbentő döntés. pic.twitter.com/50uREKJEJd – közölte Piers Morgan (@piersmorgan) 2024. július 27

A francia baloldal nyíltan kigúnyolja az utolsó vacsorát egy beteg drag queen paródiával a 2024-es Olimpián. pic.twitter.com/pkn7UoZMhP — írta Bharat Truth (@BharatTruth108) 2024. július 27.

Az előadásban egy félmeztelen kék férfi is előkerült egy nagy tálalótálcáról, amely az olimpia magyarázata szerint a görög Dionüszosz istent ábrázolja. A Business Insider megjegyezte, hogy egy potenciális poliamor trió lépett be a hálószobába, és egy Mary Antionette-nek öltözött heavy-metal előadó tartotta a saját levágott fejét. Nos, ez úgy tűnik a közönségnek túl sok volt és a közerkölcs, bár nyomokban, de még él. 

A görög pronews.gr portál a civilizáció és a keresztény kultúra összeomlásának nevezte Nyugat-Európában az utolsó vacsora paródiáját. A francia püspökség is elítélte a szertartást, mondván, hogy a műsor a kereszténység gúnyolódását tartalmazta .

Párizs 2024: a nemzetközi sajtót lenyűgözte az olimpiai megnyitó – Orbán Viktort nem

A magyar miniszterelnök szerint nincs többé közerkölcs – ha valaki megnézte a párizsi olimpia megnyitóját, ezt láthatta. Orbán Viktor a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban a nyári játékok pénteki ünnepségére is kitért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.