BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
CSOBOTH Kevin; BALOGH Botond; KATA Mihály; DÁRDAI Pál; SZOBOSZLAI Dominik; NEGO Loic

Alábbhagyott a fociláz: még bőven lehet jegyet kapni a magyar válogatott meccsére

Az Eb-selejtezőkre szinte pillanatok alatt elfogyott az összes jegy, most viszont még bőven lehet belépőt venni a mieink Bosznia-Hercegovina elleni Nemzetek Ligája-meccsére. A magyar válogatott Európa-bajnokságon mutatott teljesítménye, majd a németországi méretes vereség érezhetően lehűtötte a hazai focilázat. Megnéztük, milyen esélyekkel lépnek pályára Szoboszlai Dominikék kedden.

A magyar válogatott szeptember 10-én, kedden mérkőzik meg Bosznia-Hercegovinával a Nemzetek Ligája második fordulójában. Szombaton nemzeti csapatunk csalódást keltő eredményt ért Németországban (5-0-ra nyertek a hazaiak), így kedden lesz miért törlesztenie. Érdekesség, hogy a mieink Európa-bajnoki selejtezőire rendre megtelt a Puskás Aréna. Lehetséges, hogy az Eb-szereplés és a németek elleni zakó után kissé visszaesett a fociláz Magyarországon?

magyar válogatott, Bosznia-Hercegovina, jegyek
Magyar válogatott: a bosnyákok ellen javítani kell / Fotó: Szigetváry Zsolt/ MTI

Szeptember 10-én 20.45-kor rendezik a Magyarország–Bosznia-Hercegovina találkozót a Nemzetek Ligájában. 

Az elmúlt évek tendenciát figyelembe véve mindenképpen meglepetés, hogy egy nappal a bosnyákok elleni meccs előtt még több szektorban és árkategóriában vannak elérhető jegyek – látható az MLSZ jegyértékesítő felületén.

A legjobb, pálya melletti helyek közül még három szektorba is be lehet férni 25 ezer forintért.

A középső karéjok közül 5 szektor szabad, az ide szóló tikett 20 ezer forint. A stadion tetején lévő legfelső karéjok közül még 9 szektorba lehet jegyet vásárolni, ide 13 ezer forintért árulják a belépőt.

Ugyanakkor a legolcsóbb, 7500 forintos jegyekből már nincs elérhető.

A Bosznia-Hercegovina elleni meccs után egy hónapig nem lesz válogatott mérkőzés, a játékosok így egyből visszatérnek a klubjaikhoz. Legközelebb október 11-én, Hollandia ellen szurkolhatunk Szoboszlai Dominikéknak.

Könnyű meccs vár a magyar válogatottra?

Magyarország a sportági világszervezet, a FIFA világranglistáján jelenleg a 31. helyen áll, megelőzve többek között a szlovén (52.), norvég (50.), cseh (47.), román (45.) és szlovák (44.) válogatottat is. Az Európa-bajnokság előtt még a 27. helyre sorolták a mieinket.

A FIFA-ranglista alapján a papírforma Magyarországnak kedvez, melyen Bosznia-Hercegovina a 75. pozíciót foglalja el.

A Transfermarkt adatai szerint a két válogatott kerete alapján is a magyarok oldalára billen a mérleg. Nemzeti tizenegyünket a német portál a 42. legértékesebbként tartja számon 158,98 millió eurós összértékkel. Annak ellenére, hogy az Eb-t végül nem sikerült megnyerniük, még mindig az angoloké a legértékesebb állomány 1,47 milliárd euróval. Angliát Spanyolország követi (1,01 milliárd euró), a képzeletbeli dobogó legalsó fokán Franciaország áll (1 milliárd euró).

A bosnyákok ezen a listán is a magyarok mögött szerepelnek, a mértékadó Transfermarkt 101,2 millió euróra tartja a keretüket. Ha ez számítana, jó esélyünk lenne a győzelemre kedden.

Csoportunk másik két nemzete, Németország és Hollandia bőven megelőzi Magyarországot ezekben a mutatókban. A FIFA-világranglistán Németországé a 13. legerősebb válogatott, Hollandia pedig a 7. helyen áll. A keretek értéke alapján a németeké a hetedik legdrágább csapat 771 millió euróval, miközben a listán nyolcadik hollandok összértékét 712 millió euróra becsülik.

Magyar válogatott futballista szerződött a Premier League-be

Az angol Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur pénteken bejelentette, hogy leigazolta a magyar női labdarúgó-válogatott középpályását, Csiki Annát.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.