BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
NAV

Elég volt, Brüsszel!

Hát velünk bármit meg lehet tenni? Mit képzelnek Brüsszelben: milyen érzés az uniós polgároknak Európa szívében két héten belül másodszor is végignézni, amint nemzetgazdasági miniszterük bohócot csinál magából?
2012.10.18., csütörtök 13:47

Mit képzelnek Brüsszelben, hogy pár száz milliárd forintnyi kohéziós alap kedvéért közel 800 milliárd forintos megszorítást követelnek az országtól? És még azzal is megaláznak bennünket, hogy ezt „államháztartási konszolidációnak”, „egyenlegjavításnak” vagy „csomagnak” – you know, package – kell neveznünk?

Mit képzelnek Brüsszelben, hány tranzakciósilleték-koncepciót kell kidolgoznia a magyar kormánynak? Eddig már vagy tízet bemutattunk, egyik sem volt jó? A finnyás gazembereknek, lefogadom, ez a mostani sem fog tetszeni.

Mit képzelnek Brüsszelben? Honnan veszik, hogy a NAV nem képes arra, amire a bolgár adóhatóság? Nálunk már kibertér sem nyílhat a kreatív adóbeszedés előtt?

Mit képzelnek Brüsszelben? Azt hiszik talán, hogy a kormány dolga versenyhelyzetet teremteni a bankszférában?

Mit képzelnek Brüsszelben? Hogy jönnek ahhoz, hogy adót vettetnek ki a csatornák üzemeltetőire? Aljas aknamunkára vall már az is, hogy csak a föld alatti csatornákra tudtak gondolni.

Mit képzelnek Brüsszelben? Ilyen intézkedésekkel vajon haza lehet csábítani a magyar diplomásokat, akik Londonban napi 12 órában pizzát hordanak vagy fánkot csomagolnak?

Mit képzelnek Brüsszelben? Hogy megelégszünk majd az erkölcsi elégtétellel, amikor fél év múlva kiderül, hogy minderre semmi szükség nem volt? Hogy fölösleges volt egy nemzetet, amelynek ennyi Nobel-díjasa és olimpiai bajnoka van, így megalázni?

Mit képzelnek Brüsszelben? Hogy a gyerekeink ilyen unióban akarnak majd élni?

Mit képzelnek Brüsszelben? Hogy ezt tűrni fogjuk? Nem fogjuk. Tiszteletet követelünk. És bizalmat. A csomagot pedig vissza fogjuk küldeni.

A szerző további cikkei

Vélemény cikkek

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.