BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Matematikatanárt hívott segítségül Gyurcsány a sajtótájékozatóján

Gyurcsány Ferenc mai, rendkívüli sajtótájékoztatóján egyértelművé tette: nem támogatja a Fidesz ÁFA-csökkentési javaslatát.

A kormányfő szerint miközben valóban pozitív javaslatnak tűnik az élelmiszerek forgalmi adójának 20-ról 5 %-ra csöjkkentése, a valóságban ez költségvetési bevételkiesést okoz - tudósít a stop.hu.

A kormányfő meghívására egy matematikatanár a sajtótájékoztató vendégeként levezette, hogy az ÁFA-csökkentést csak fogyasztás-növeléssel lehet kompenzálni, hogy ne változzon a költségvetés bevétele. A miniszterelnök szerint teljesen egyértelmű, hogy nem az egyes termékek ÁFÁ-ja dönti el, hogy mennyit vásárolnak az emberek, hanem az, hogy mennyi pénzük van.

Nettó 80 ezer forintos fizetésből csak 80 ezer forintot lehet elkölteni, pedig egy esetleges ÁFA-csökkentéssel lényegesen nagyobb összeget kellene elkölteni, hogy ne csökkenjen a költségvetés bevétele. Orbán Viktor javaslata nagyjából 320 milliárd forintos költségvetési kiesést eredményez. Gyurcsány Ferenc ezt úgy érzékeltette, hogy lehet választani: legye-e 100 forinttal olcsóbb a karaj, vagy legyen egy havi nyugdíjjal kevesebb.

A kormányfő szerint Orbán Viktor elárulja az országot azzal, hogy puszta szavazatszerzési szándékkal mondjon közgazdasági képtelenségeket. Mivel szerinte a Fidesz elnöke tisztában van ezzel, valójában csal, amikor reális ÁFA-csökkentési lehetőségről beszél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.