BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A finnek elégedettek velünk – szimbolikus látogatás az EU-ból

Nagyon elégedettek a hazánkban működő finn cégek a magyar államháztartási hiány csökkentése érdekében az elmúlt napokban bejelentett intézkedésekke.

Erről a Világgazdaságnak adott interjújában nyilatkozott Jyrki Katainen, az északi ország pénzügyminisztere. Az ottani konzervatív néppárt (Kokoomus) 37 éves elnöke az uniós tagállamok pénzügyminiszterei közül az IMF-csomag bejelentése óta elsőként látogatott Magyarországra csütörtökön.

Miután tegnap a hazánkban működő finn cégek képviselőivel találkozott, ma tárgyal kollégájával, Veres Jánossal. A látogatás ténye a budapesti finn nagykövet szerint önmagában is szimbolikus üzenet arról, hogy EU-s partnereink hazánk mellett állnak a bajban.

Az államháztartás területén látható kedvező folyamatok tovább növelik a finn cégek érdeklődését Magyarország iránt, és egyre jobb lehetőségeket látnak beruházásaik növelésére – húzta alá Katainen.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.