BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Női vezetőket! Velük nem tartanánk ott, ahol

Ha több nő lenne vezető pozícióban, talán nem tartana ott Magyarország, ahol most tart. Ezzel a megjegyzéssel nyitotta meg tegnap Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke azt a konferenciát, amelyen a nemek közötti egyenlőség európai uniós és magyarországi érvényesülését vizsgálták a résztvevők.

Az EU végrehajtó testülete, az Európai Bizottság (EB), a kontinens kamaráit tömörítő Eurochambres és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) egyaránt támogatta ezt a tanácskozássorozatot, amelynek három állomása, Eger, Pécs és most, a zárórendezvénynek otthont adó Budapest volt - tájékoztatta lapunkat Tényiné Stark Mária, az MKIK nemzetközi igazgatója. A

z Európai Unió egyik alapelve a nemek közötti egyenlőség - szögezte le Bea Chityl, az EB képviselője. Ugyanakkor elismerte, hogy az elért eredmények ellenére még bőven van tennivaló. Az EU-27-eknél például a nők még mindig 15 százalékkal kevesebbet keresnek, mint a férfiak. Emlékeztetett arra, hogy az alapelv minél teljesebb körű érvényesítése érdekében 2006 márciusában esélyegyenlőségi ütemtervet fogadott el az EU, ez 2010-ig kijelöli a tennivalókat a tagállamoknak.

További információk a csütörtöki Világgazdaság 5. oldalán

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.