BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Vissza fogják szorítani a devizahitelezést a magyar bankok

A Magyar Nemzeti Bankban ma megbeszélést folytattak a jegybank, valamint a magyarországi bankpiac döntő többségét jelentő hét magyar kereskedelmi bank képviselői.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy bár a nemzetközi pénzügyi válság hatásaitól a magyar bankrendszer sem függetlenítheti magát, a hazai bankrendszer kellően stabil háttérrel rendelkezik ahhoz, hogy a jövőben is kielégítsék a gazdasági növekedésből adódó ügyfélhitel-igényeket.

Ezért a vezető magyar bankok úgy látják: a hitelezés, és ezen belül a devizában történő hitelnyújtás – bár csökkenő ütemben és a korábbiaknál szigorúbb feltételek mellett – továbbra is a megfelelő mértékben fog bővülni.

Tekintettel az egyes bankok eltérő üzletpolitikájára a hitelek devizaösszetétele változni fog, nagy valószínűséggel a svájci frank alapú hitelek aránya csökkenő lesz, helyét várhatóan a forint- és az euró-alapú hitelek veszik át.

A találkozón részt vett az MNB, a Budapest Bank, a CIB, az Erste, a K&H, az OTP, a Raiffeisen és az Unicredit Bank.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.