BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre kevesebb az új lakás

A használatba vett lakások száma egy-, az építési engedélyeké négyszázalékos mérséklődést jelzett a szeptemberig eltelt időszakban, pedig akkor még nem is korlátozták a bankok a devizahitelezést.

A bő három éve tartó csökkenő tendencia meglepetésre éppen tavaly tört meg, amikor a legnagyobb volt a reáljövedelmek esése. Trendfordulóról azonban korai volt beszélni, mert tovább tart az új lakások kínálatának a szűkülése, és a jövedelmek alakulása alapján a következő időszakban sem lesz ez másként.

A legnagyobb visszaesés a családi házak terén következett be, de az átlagos lakásterület így is érdemi növekedést mutatott. Tragikusan érintik a válságjelenségek az építőanyag-ipari cégeket – értekelte a helyzetet Kató Aladár, a Téglás Szövetség elnöke. Szűkül a vásárlóerő, az emberek elhalasztják lakásvásárlásaikat, a felújításokat; mindezt jól tükrözik a statisztikai adatok.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.