BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel 785 milliárd lesz a hiány jövőre

Összesen 784,7 milliárd forint lesz az államháztartás hiánya a kormány várakozása szerint azután, hogy figyelembe vették a költségvetéssel kapcsolatos módosító javaslatokról kedden délután hozott döntéseket is.

Ezen belül a költségvetés hiánya 660,8 milliárd, a TB-alapok deficitje 8,9 milliárd forint lesz, az önkormányzatok 134 milliárd forintot tesznek hozzá a deficithez, az elkülönített állami pénzalapok pedig 19 milliárd forintos pozitívumot halmoznak fel jövőre.

A T. Ház kedden mintegy három órán keresztül szavazott a módosító javaslatokról, amelyek hatására a központi költségvetés hiánya mintegy 3 milliárd forinttal csökkent a legutóbbi, „hármas” számú költségvetési tervezéshez képest, a TB-alapok hiánya pedig közel ugyanennyivel nőtt. A szavazás után a költségvetési bizottság összegezte a változó számokat, a plenáris ülés pedig fél négy körül szavaz a költségvetési főösszegekről.

Délelőtti zárszavában Veres János pénzügyminiszter úgy fogalmazott: meggyőződése, hogy hazánknak lesz elfogadott költségvetése. Ez az ország érdeke, és biztosan lesznek felelős országgyűlési képviselők, akik megszavazzák a kormány javaslatát – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.