BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Utcán az emberek! 16 éves negatív csúcsot döntött a munkanélküliség az USA-ban

Az amerikai munkaügyi minisztérium adatai szerint a múlt héten a regisztrált munkanélküliek száma tizenhat éves csúcsot döntött meg, további zuhanást jelezve a gazdaság jövőjét illetően.

A Wall Street 505 ezer munkanélkülire számított, ehhez képest a munkaügyi minisztérium adatai szerint a múlt héten 542 ezren jelentették be, hogy elveszítették állásukat – jelenti az AP. Ezzel tizenhat éves rekord dőlt meg. Az egy hónapra kiszámolt átlag ennél is rosszabb eredményt hozott, ez a mutató utoljára 25 éve volt ilyen rossz.

További negatív adat, hogy ezzel már harmadik hete növekszik folyamatosan a munkanélküli segélyért folyamodók száma, amely mostanra elérte a négy milliót. Az elemzők eddig is 7-8 százalékos munkanélküliségre számítottak, de az eredmények ismeretében valószínűleg negatív irányba módosítják jövő évi várakozásaikat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.