BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Átment az adótörvény!

Elfogadta hétfő este az Országgyűlés az egyes adó- és járuléktörvények módosításáról szóló indítványt: 198 igen, illetve 181 nem szavazattal, tartózkodás nélkül.

Az adótörvényről 379 képviselő szavazott a 386-ból.

Az MSZP-t egyhangú pártfegyelem jellemezte: 188-an szavaztak igennel a 190 fős frakcióból, mivel Toller László és Horn Gyula a betegsége miatt nem lehetett jelen a voksolásnál.

Az SZDSZ-re is érvényes volt a pártfegyelem: mind a 19-en nemmel szavaztak.

A Fidesznél már átszavazások is voltak: a 138 fős frakcióból csak 134-en szavaztak nemmel, 2-en az igen gombot nyomták meg, míg Balla György igazoltan volt távol, illetve Lezsák Sándor nem szavazott.

A KDNP-nél a 23 fős frakcióból 22-en szavaztak nemmel, míg 1 fő igennel.

Az MDF bár hangoztatta, hogy megszavazza a törvényt, ennek ellenére csak 5 igen szavazattal támogatta a kormányt. A 10 fős frakcióból 3-an nemmel voksoltak, míg Dávid Ibolya igazoltan maradt távol, illetve Boross Péter nem szavazott.

Az 5 független képviselőből 2-en igennel: Gyenesei István és Császár Antal, illetve 3-an nemmel szavaztak: Almássy Kornél, Tóth András és Vas János.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.