BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Merkel bármit el tud képzelni a gazdaság megsegítésére

Angela Merkel a stuttgarti pártkongresszuson úgy nyilatkozott: bármilyen döntés elképzelhető a német gazdaság fellendítése érdekében. Ugyanakkor egyelőre nincs szó adócsökkentésről.

Angela Merkel Stuttgartban pártja delegáltjai előtt kijelentette: tudják, hogy 2009 a rossz hírek éve lesz és "bármilyen döntés elképzelhető" a krízis enyhítésére. A kancellár kiemelte, hogy valóban bármilyen forgatókönyv megvalósulhat, de cáfolta, hogy a forgalmi adó csökkentését terveznék – jelenti az AP.

A német kormány már összeállított egy 500 millió eurós segélycsomagot a pénzügyi szektor számára és két év alatt 50 milliárd eurót fordítanak majd a befektetések ösztönzésére.

A Merkel-vezette nagykoalíció január 5-én tárgyal a további gazdaságélénkítő lépésekről, de a kancellár hangsúlyozta: strukturális adóreformokról lesz szó (nem adócsökkentésről).

Angela Merkel felhívta a figyelmet a nemzetközi együttműködés fontosságára, mondván: világfaluban élünk, ahol létre kell hozni a "gazdasági ENSZ-et".

A pártkongresszuson Angela Merkelt ismét megválasztották a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökévé.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.