BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány elismerte: az IMF-vezér rosszallotta a kormány döntését

Jól döntött a kormány, amikor a közszféra bérkompenzációját a költségvetési tartalékból fedezték - hangsúlyozta Gyurcsány Ferenc a közszolgálati rádió csütörtök reggeli krónikájának adott interjújában.

A miniszterelnök ugyanakkor nem cáfolta az őt kérdező újságíró felvetését, hogy ezt a döntést a Nemzetközi Valutaalap (IMF) rosszallotta. Gyurcsány Ferenc az IMF esetleges rosszallását illetően csak annyit mondott: ezt januárban már megvitatta Dominique Strauss-Kahnnal, amikor a nemzetközi pénzintézet vezérigazgatója Budapesten járt.

A miniszterelnök most sem adott konkrét választ arra, hogy mekkora lenne a járulék és a személyi jövedelemadó csökkentésének mértéke - számol be a Zoom.hu . A változásokkal kapcsolatban kitért arra: végignézik a szociális rendszert, és a célzott juttatásokról - mint például a rendszeres szociális támogatás vagy a lakástámogatás - konkrétan, az érintett helyzetét megvizsgálva döntenek. Megvizsgálják az alanyi jogon járó támogatásokat is, többek közt a családi pótlék rendszerét. A vagyoni adókról szólva kiemelte: még számos nyitott kérdés van ezen a területen. Példaként említette, hogy nehéz eldönteni, négyzetméter alapon és az önkormányzat differenciálására támaszkodva, vagy az ingatlan értékének tételes megállapítása alapján fizessenek az emberek adót.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.