BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem lesz "kereskedelmi háború" - Az USA engedett a nyomásnak

A hatalmas nemzetközi nyomás hatására a washingtoni szenátus módosította a 800 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagról szóló törvényjavaslatnak sokat kritizált cikkelyét.

A jogszabály előírta volna, hogy a jóváhagyandó törvényjavaslat alapján finanszírozott projektek megvalósításához csak amerikai gyártmányú vas- és acéltermékeket, valamint feldolgozott árukat lehetett volna felhasználni – tudósít a BBC.

A szenátorok olyan módosítást hagytak jóvá, amely olyan kitételeket tartalmaz, amelyek szerint a jóváhagyásra váró törvényjavaslatnak összhangban kell lennie az Egyesült Államok Kanadával és az Európai Unióval kötött nemzetközi egyezményeivel.

A Fehér Ház azonban közölte, támogatja azt, hogy a közmunka-programok megvalósításánál a belföldi feldolgozók részesüljenek előnyben, de csak akkor, ha ez nem sérti a meglévő kereskedelmi egyezményeket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.