BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A "Bezzegország" Szlovákiát is sújtja a válság

A szlovák gazdaság teljesítménye idén 1 százalékkal esik vissza, a munkanélküliség a februári 9,7 százalékról decemberre 11,6 százalékra nő, az államháztartás hiánya pedig elérheti a bruttó hazai termék 4 százalékát - derül ki az INEKO gazdaságkutató intézet legfrissebb előrejelzéséből

A szlovák gazdaság teljesítménye idén 1 százalékkal esik vissza, a munkanélküliség a februári 9,7 százalékról decemberre 11,6 százalékra nő, az államháztartás hiánya pedig elérheti a bruttó hazai termék 4 százalékát - derül ki az INEKO gazdaságkutató intézet legfrissebb előrejelzéséből, amit 18 rangos hazai közgazdász véleménye alapján állítottak össze - közölte az Új Szó című szlovákiai napilap.

A megszólított szakemberek az elmúlt negyedévben jelentős mértékben rontottak a szlovák gazdasággal kapcsolatos elvárásaikon. Januárban a többségük még átlagosan 1,4 százalékos növekedést jósolt az idei évre, és az akkor megkérdezett 15 közgazdász közül csak hárman jelezték, hogy 2009-ben növekedés helyett visszaesésre számíthatunk.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.