BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tállai: a vagyonadó egy újkori államosítás

Tállai András, a Fidesz szakpolitikusa a vagyonadót egy újkori államosításnak nevezte.

Az adótörvény egy salátatörvény, nehezíti a munkavállalók és a vállalkozások terheit és helyzetét - jelentette ki Tállai András, a Fidesz szakpolitikusa napirend előtti felszólalásában.

Szerinte a törvény nem növeli a munkahelyek számát, azonban az inflációt igen. Úgy vélte, összességében az életszínvonal romlásáról van szó.

Önök az elmúlt 20 év legnagyobb áfaemelését és az elmúlt 10 év legnagyobb jövedékiadó-emelését hajtották végre - címezte szavait a kormánynak. Emellett a vagyonadó az elmúlt 50 év legnagyobb megszorítása, amelyet újkori államosításnak neveznek - mondta.

Amíg szakértő voltam, addig minden párt tapsolt annak, hogy a fogyasztást és a vagyont adóztassuk meg a munka helyett - reagált minderre Oszkó Péter pénzügyminiszter.

Ha ezt miniszterként mondom el, akkor már csak a fél parlament támogatja ezt - jelentette ki. Ez az adó-átrendezés több mint egymillió embernek hagy több pénzt a zsebében, illetve 500 ezer vállalkozásnak könnyíti a terheit - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.