BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bernanke: Továbbra is szükség van a hitelösztönzésre

A Fed elnöke úgy nyilatkozott: egyértelműen szükség van a lakosság és az üzleti szféra hiteleinek állami támogatására. A pénzügyi kormányzat ennek megfelelően meghosszabbította a Term Asset-Backed Securities Loan Facility (TALF) programot.

"Egyértelműen továbbra is szükséges" a TALF program a Fed elnöke szerint – derült ki Ben Bernankének egy konferenciát megelőzően adott nyilatkozatából. Az Obama-kormány meghosszabbította az eredetileg az év végén lejáró hiteltámogatási akciót a hitelpiac felélénkítése érdekében.

 

A program keretében összesen akár 1 trillió dollárnyi támogatást nyújthatnak a háztartásoknak és cégeknek – jelenti az AP.

A márciusban beindított TALF lényege, hogy a Fed támogatást nyújt a befektetőknek, akik a tőkéből frissen kibocsátott kötvényeket, kereskedelmi ingatlanokat, diákhiteleket vásárolnak meg. Az első szakaszban a Fed 200 milliárd dollárt tett elérhetővé, de a befektetők messze nem igényeltek ekkora összeget.

Ben Bernanke ennek ellenére úgy gondolja, hogy a program közvetve csaknem 3 millió háztatás és mintegy 400 ezer cég finanszírozását biztosítja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.