BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mégsem vihetik el tizedáron az állami földet - Lefújták az árverést Békéscsabán

Úgy tűnik, hogy hoppon maradnak azok a spekulánsok, akik kárpótlási jegyért cserébe, áron alul akartak állami földekből vásárolni Békéscsabán. Az október 12-re kiírt árverést a megyeszékhelyi politikusok kezdeményezésére elhalasztották - számol be a beol.hu.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazságügyi Hivatal október 12-re hirdetett meg eladásra az egykoron a valamikori békéscsabai Szabadság Mg. Tsz. használatában lévő földekből 19 területet. A kiírásnak azonban akadt három komoly szépséghibája.

Az első ellentmondást az jelentette, hogy a földekre csak kárpótlási jeggyel lehettet volna licitálni, már pedig azzal már nem igen rendelkezik a gazdálkodók közül senki, hiszen a kárpótlási folyamat régen lezárult.

A szakemberek enyhén szólva is zavaró tényezőnek minősítették azt is, hogy az árverés aranykoronánkénti 3 ezer forint körüli értékről indult volna, azaz — mivel piaci körülmények között 25-30 ezer forintban mérik egy aranykorona értékét Békéscsaba környékén — a licitálók akár a valódi érték tizedéért juthattak volna területhez.

Az már csak hab a tortán, hogy Jamina és a Lencsési lakótelep környékén két nagyobb föld is olyan részen fekszik, amelyet valószínűleg hamarosan belterületté nyilvánítanak, vagyis rövid időn belül sokszorosát éri majd mostani értékének.

A cikk teljes terjedelemben a beol.hu-n olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.