BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kilábalás? Három lépés előre, kettő hátra

A tartós fogyasztási cikkek iránti kereslet az elemzői várakozásoknak megfelelően 1 százalékkal nőtt szeptemberben, az adat arra utalhat, hogy az amerikai gazdaság a felépülés útjára lépett.

A Reuters elemzőinek várakozásait igazolta az amerikai kereskedelmi minisztérium statisztikája, miszerint szeptemberben 1 százalékkal növekedett a tartós fogyasztási cikkek iránti kereslet. A növekedésre az augusztusi 2,6 százalékos mínuszt követően került sor.

"A felépülőben lévő gazdaság három lépést tesz előre, kettőt hátra ezt látjuk most, az új adat pozitív" – értékelte a Matrix Asset Advisors elemzője. Az amerikai államadósság árai változatlanok maradtak a nyilvánosságra hozatalt követően, az S&P esett, a dollár viszont erősödött az euróval szemben.

Az üzleti élet állapotát jól jelző nem védelmi jellegű árukból 2 százalékkal több kelt el szeptemberben, a készletek immár kilencedik hónapja csökkennek. A Kereskedelmi Minisztérium csütörtökön teszi közzé a harmadik negyedéves GDP adatokat, az elemzők a növekvő fogyasztásnak köszönhetően 3,3 százalékos növekedésre számítanak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.