BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új adókockázatok jöttek létre a multiknál

Az újonnan bevezetett transzferár-előírások új adókockázatoknak teszik ki a multinacionális cégeket – derül ki az Ernst & Young legújabb, 49 ország adóhivatalának ellenőrzési gyakorlatát vizsgáló felméréséből. Magyarországon leginkább a vállalatcsoporton belüli szolgáltatásokat és a szellemi javak átadását vizsgálják.

„Magyarországon a transzferár szempontjából leginkább a vállalatcsoporton belüli szolgáltatások és a szellemi javak átadására összpontosít az APEH, de fokozott figyelmet kapnak a pénzügyi tranzakciók és a költségátterhelési megállapodások is” – véli Szabó Dénes, az Ernst & Young transzferárazásért felelős adópartnere.


A felmérés rámutat arra is, hogy a globális gazdasági viszszaesés közepette sok kormány határozottabban számon kéri a szabályok betartását, valamint új rendelkezéseket alkot ezen a területen is. Míg korábban a transzferár-előírások néhány fejlettebb országban voltak csak érvényben, az elmúlt években gyorsan elterjedtek világszerte. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.