BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

IMF-hitelre szorulhat London

A fiskális gondok megoldása lesz a választási küzdelem fő témája

A következő brit kormánynak meg kell fontolnia IMF-kölcsön igénybevételét a fiskális helyzet stabilizálása érdekében – jelentette ki egy konferencián Irwin Stelzer, a washingtoni Hudson Institute gazdaságpolitikai szakértője.

Stelzer szerint a kormányalakításra esélyes konzervatív vezető, David Cameron kénytelen lesz „súlyosan népszerűtlen” intézkedéseket hozni, és ezek indoklásaként arra hivatkozhat, hogy az államkasszát a vártnál is rosszabb állapotban vették át a munkáspárti kormánytól.

Gordon Brown alatt a második világháború óta nem látott szintre emelkedett a költségvetési hiány, és a hitelminősítők ma már negatív kilátással tartják nyilván a brit államadósságot – mutatott rá a közgazdász. Az IMF meghívása egyébként nem lenne példa nélküli, hiszen Nagy-Britannia 1976-ban már kénytelen volt áthidaló kölcsönt felvenni a washingtoni székhelyű szervezettől.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.