BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lassuló cseh növekedés

A hétfőn közzé tett adatok szerint a cseh ipar termelése elmaradt az előrejelzésektől, a lakossági fogyasztás csökkent, a kereskedelmi többlet pedig zsugorodott.

Éves alapon 5,3 százalékkal bővült a cseh ipar teljesítménye júliusban, az elemzői várakozásokat (7,5 százalék) jóval alul múlva. Az előző hónapban még 9,0 százalékkal bővült a termelés, míg májusban 16,9 százalékos volt a növekedés, derül ki a Cseh Statisztikai Hivatal által hétfőn közzé tett adatokból.

Az export növekedése is lassult, júniusban még 19,7 százalékkal gyarapodott, míg júliusban csupán 16 százalékkal. Az import növekedése elérte a 20,5 százalékot. Az első félév során a cseh export 15 százalékkal az import 15,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az adatok szerint a külkereskedelmi többlet 63,6 milliárd korona alul múlja az elemzői 7 milliárdos várakozásokat.

A cseh kiskereskedelmi adatok szerint a júliusi forgalom 1 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbi szintnél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.