BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Visszaesett a kiskereskedelmi forgalom Romániában

Júliusban 10,5 százalékkal esett vissza Romániában a kiskereskedelmi forgalom júniushoz képest – írja a Kronika.ro.

A júniusi 3,1 százalékos növekedést követően 10,5 fél százalékkal csökkent júliusban a kiskereskedelmi forgalom Romániában hó/hó alapon a román statisztikai hivatal (INS) pénteki közleménye szerint.

A júliusi kiskereskedelmi eladások 8,6 százalékkal csökkent éves alapon, az INS közleménye szerint elsősorban a nem élelmiszertermékek eladásának 9,4 százalékos esése miatt. Az előző hónaphoz képest a nem élelmiszertermékek eladása 12,9 százalékkal, az élelmiszereké 5,8 százalékkal, az üzemanyagé 3,4 százalékkal csökkent.

Az idei év első hét hónapjában a román kiskereskedelmi eladások 5,6 százalékkal maradt el a tavalyi év azonos időszakához képest.

Romániában a költségvetési bevételek növelését célzó intézkedések egyikeként júliustól 19 százalékról 24 százalékra emelték az áfát, ami miatt csökkent a fogyasztás így a vártnál alacsonyabb bevételt hozott a költségvetés számára is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.