BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A németek fogták vissza leginkább vásárlásaikat

Felemás kiskereskedelmi adatok érkeztek az eurózónából, az elemzői várakozásoknál mind az éves, mind a havi adat elmarad. Havi szinten kismértékű visszaesésről számolt be az Eurostat, a legnagyobb visszaesést a 16 tagállam közül a legnagyobb gazdaságban, Németországban mérték.

Pénteken tette közzé az Eurostat az eurózóna 16 tagállamának szeptember havi kiskereskedelmi adatait, mely szerint havi alapon 0,2 százalékkal visszaesett a kereslet. Éves alapon az augusztusi 1,3 százalékos növekedésnél szerényebb 1,1 százalékos emelkedést regisztrált a statisztikai hivatal.

Olyan tagállamokban csökkent a kiskereskedelmi forgalom, mint Franciaország, Írország, Spanyolország és Portugália. A legnagyobb visszaesést azonban a szárnyaló gazdaságú Németországban mérték. A német vásárlók havi alapon 2,3 százalékkal vásároltak kevesebbet szeptemberben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.