BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Demján: Jöjjön az állam, építsünk szövetkezeteket

A Széll Kálmán Terv megalapozza a növekedést, az olcsóbb államot és a munkakényszert, azt, hogy aki tud, dolgozzon, aki pedig nem tud, annak több juthasson – véli Demján Sándor.

Csak növekedésen keresztül tudjuk a szegénységet megszüntetni Magyarországon, ha nincs növekedés, marad a szegénység - hangsúlyozta Demján az MR1 Kossuth Rádióban. Úgy látja, a cél eléréséért most átmenetileg mindenkinek áldozatot kell hoznia, a kormánynak pedig vállalni kell konfliktusokat a társadalommal, a gazdaság szereplőivel.

Senki nem ajándékoz nekünk pénzt, gazdasági növekedést, azért nagyon keményen kell dolgozni – fogalmaz a vállalkozó, aki bízik abban, hogy a politikának lesz is bátorsága végigmenni az úton.

Szerinte munkahelyeket termelésből kell teremteni, Magyarországon viszont kevés ember termel, ezért - mondja tapasztalataira hivatkozva az üzletember - állami vállalatokat, integráló szervezeteket kellene létrehozni. Az állam szerepe a mostani krízishelyzetben átértékelődött, össze kell fognia a magánszektorral, szövetkezetekkel, és így kell megteremteni a növekedés feltételeit.

Mint arról tegnap beszámoltunk, a nagyvállalkozó bejelentette, hogy egy aranypiaci befektetőben vásárolt részesedést. Demján Sándor a Világgazdaságnak elmondta, hogy a Gránit Bank és a Solar Capital Gold Kft. után további cégekben is szeretne kisebbségi tulajdonrészeket szerezni. Az üzletember olyan cégekre gondol, amelyek tevékenysége és tulajdonosi köre bővíthető.

Demján elképzelhetőnek tartja ezeknek a cégeknek esetleges tőzsdei megjelenését is, de alapvetően más tőkebevonásra gondol. Arról, hogy milyen üzletágakban tervez cégeket alapítani vagy tulajdont szerezni, csak annyit árult el, hogy hosszú távon a mezőgazdaságban lát fantáziát és a költségvetés rendbetétele után indokoltnak tartja az élelmiszerek áfájának csökkentését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.