BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Azonnali megújulás nélkül végleg leszakadunk

Sorsdöntő pillanatához érkezett a magyar gazdaság: ha most nem törünk ki az utóbbi évtizedek kedvezőtlen trendjéből, hazánk a régióban is véglegesen sereghajtóvá válik.

Így vélekedtek a Hungarian Business Leaders Forum X. Pénzügyi csúcs című konferenciájának résztvevői. A szakemberek egyetértettek abban is, hogy a Széll Kálmán-terv nyomán javult a magyar gazdaság külföldi megítélése, de sok múlik a megvalósításon.

A fórumon Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter leszögezte: az államnak kiszámíthatóan, átláthatóan kell gazdálkodnia, miközben olyan beruházásokat is vállalnia kell, amelyeknek a piaci logika szerint nem lenne esélyük. Irina Ivascsenko, az IMF magyarországi delegációvezetője arra utalt, hogy a következő években további javulást jelentene a beruházások terén, ha kiszámíthatóbb lenne a magyar gazdaságpolitika.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.