BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Matolcsy utolsó előtti előtti

A Financial Times három szempont szerint rendezte sorba a jelentősebb európai országok pénzügyminisztereit. Matolcsy György csak két ország miniszterét tudta megelőzni.

A Financial Times 19 európai pénzügyminiszter rangsorában 17. helyre sorolta Matolcsy Györgyöt. Az FT az Európai Unió jelentősebb tagországainak pénzügyminisztereit rendezte sorba. Matolcsy csupán a görög és az olasz minisztert tudta megelőzni.

Az FT három szempont szerint rendezte sorba a minisztereket. A politikai szempont a pénzügyminiszter hatékonyságát és helyzetértékelését vizsgálta, itt Matolcsy az utolsó helyre szorult.

A gazdasági szempont szerint vizsgálták a növekedést, összehasonlítva a válság előtti időszakkal, a költségvetési hiányt, az államadósságot, a folyó mérleget, és a munkanélküliség alakulását is. Ebben a kategóriában Matolcsy György a tízedik helyet szerezte meg.

A hitelesség szempontjából a magyar miniszter a 16. lett. Ez a 10 éves államkötvények hozamét vizsgálta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.