BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az új győri Audi-gyárról is egyeztetett Orbán Münchenben

Jól halad az Audi új győri gyárának építése - erről tájékoztatták Orbán Viktor miniszterelnököt a német autógyártó cég vezetői csütörtökön Münchenben.

Az Audi vezetői elmondták, hogy a gyárépítés során több mint háromnegyedében magyar cégek végzik a munkát - idézte fel a megbeszélésen elhangzottakat az MTI-nek nyilatkozva Szijjártó Péter, a magyar kormányfő szóvivője, hozzátéve, hogy az autógyár képviselői dicsérték a magyar munkaerő által előállított minőséget.

Orbán Viktor - aki egynapos látogatáson tartózkodik Münchenben - és az Audi vezetői megállapodtak abban, hogy a képzési rendszer fejlesztése és összehangolása érdekében szorosan együttműködnek majd a következő hónapokban, és külön kiemelték, hogy a szakképzés mellett a felnőttképzésre is hangsúlyt kell fektetni.

Az audisok emellett tájékoztatták a miniszterelnököt a további fejlesztési terveikről, Orbán Viktor pedig beszámolt azokról az intézkedésekről, amelyeket a kormány azért tett, hogy vonzó befektetési környezetet tudjon biztosítani a Magyarországra települő vállalatoknak - elevenítette fel az elhangzottakat Szijjártó Péter a helyszínen az MTI-nek.

Az Audi új győri gyárának alapkövét tavaly nyáron tették le. Az üzemben 2013-tól évi 125 ezer jármű készülhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.