BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

G7: egy lépést előre, kettőt hátra

Az európai fiskális és monetáris unió erősítésének lehetőségeiről tárgyaltak tegnap a G7 pénzügyminiszterei és jegybankelnökei – jelenti az Equilor.

A kiszivárgott információk szerint komoly nyomásgyakorlást kellett Angela Merkel német kancellárnak elviselnie. A spanyol oldalról érkező misszió talán egy lépést tett előre. Angela Merkel már nem zárkózik el attól az ötlettől, hogy a legnagyobb európai bankokat közös felügyelet alá vonják, ugyanakkor továbbra is hajthatatlan a közös európai kötvénykibocsátásról szóló tervek elfogadásával kapcsolatban. A piacok a hír hallatára visszaadtak a nap folyamán összeszedett előnyükből.     

A csütörtöki 2 milliárd eurós spanyol kötvénykibocsátás sikeressége továbbra is kérdéses a kockázati prémiumok jelenlegi szintjeit elnézve. Ráadásul ez csak egy kis szelete az idei 82 milliárdos euró hitelmegújítási programnak. A közös álláspont kialakítása tehát igencsak sürgető kérdés spanyol oldalról - vélik az Equilor elemzői.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.