BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszólalt a professzor: A háború óta nem volt ekkora nyomás Németországon

Az EU-csúcs után a befektetők most az egyszer elégedettek. De milyen áron? Németországot egyre mélyebben rángatják bele a válságba - figyelmeztetett Hans-Werner Sinn, az Ifo német kutatóintézet vezére.

Hans-Werner Sinn szerint az EU-csúcs általi eurómentés nem jutott előbbre. Németországot ugyanakkor egyre erőteljesebben rángatják bele a válságba. "A Wall Streetet, a londoni City-t és a párizsi bankokat megmentették. Most pedig a dél-európai bankok adósságainak visszafizetéséért kezeskedünk" - hangoztatta az ismert német közgazdász a Handelsblattnak nyilatkozva.

A német államot egyre mélyebben rántják bele a dél-európai válságba, a befektetők pedig a világ minden részéből, akik elspekulálták magukat, az utolsó percben még megmenekülhetnek az örvényből. A pénzpiacok pedig meg nyugodtak, sőt eufórikusak, amiért megtalálták a módját a német vagyon félélésének.

"Németország pénzügyi stabilitása eközben veszélybe került" - figyelmeztetett Sinn. Angela Merkelre külföldről nagyobb nyomás nehezedett, mint bármikor korábban, a háború után, egy német kancellárnak el kellett viselnie.

"Hajtóvadászatot rendeztek annak érdekében, hogy megkapják pénzünket, birodalmi vágyakat vetettek Németország szemére, és a népek gyűlöletét jósolták" - hangoztatta Sinn. Angela Merkel nem tudott többé ellenállni a nyomásnak, és elbóbiskolt. "Most a polgárok, akiknek vagyonát megszerezni akarják, már csak az Alkotmánybíróságban reménykedhetnek."

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.