BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Titokban francia adónyomozók dolgoznak illegálisan Svájcban

Francia hivatalos közegek adócsalók ellen titokban, turistáknak öltözve nyomoznak Svájcban - írja a Die Presse.

Az osztrák lap szerint a svájci szövetségi ügyészség megerősítette a SonntagsZeitung jelentését, miszerint a francia adóhatóság, a DNEF Svájcban illegálisan és rendőri módszerekkel adócsalók után kutat. Való igaz, hogy francia adónyomozók azért utaznak be Svájcba, hogy itt nyomozzanak - jelentette ki Michael Lauber svájci szövetségi ügyész. A büntető törvénykönyv szerint egy ilyen esetet a svájci szuverenitás megsértéseként kellene értékelni.

Ugyanis svájci területen csak svájci hatóságoknak szabad állami erőszakot alkalmazniuk. Egy francia pénzügyi nyomozó a "SonntagsZeitungnak" elismerte, hogy a legtöbben vonattal érkeznek, mert közúti baleset esetén a svájci hatóságok be tudnák őket azonosítani. Franciaország és Svájc viszonya adóügyekben már évek óta mélyponton van, Bern alig reagál a Párizsból érkező jogsegélykérésekre, a DNEF ezzel indokolja a titkos nyomozások elszaporodását, ami szintén nem kedvez a kapcsolatok javításának.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.