BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagykoalíció készül Németországban?

Hétórás megbeszélés után kevés közös pont mutatkozott a CDU/CSU és a Zöldek vezető képviselői között a Berlinben tegnap lezajlott megbeszéléseken - írja a Handelsblatt, a német üzleti körök lapja szerdai számában.

A CDU főtitkára, Hermann Gröhe egyértelművé tette, hogy a megbeszélések a Zöldek adóemelési tervein hiúsultak meg. Ugyanakkor a CSU főtitkára, Alexander Dobrindt úgy vélte, hogy a Zöldekkel folytatott megbeszéléseken nem mutatkoztak leküzdhetetlen akadályok.

Ám a Handelsblatt értesülése szerint Angela Merkel kancellár és a CSU főnöke, Horst Seehofer csütörtökön este azt javasolják majd pártjaik elnökeinek, hogy a szociáldemokratákkal tartsanak koalíciós tárgyalásokat.

A CDU pénteken vagy szombaton összehívja az elnökség különülését. Vasárnap pedig az SPD pártértekezlete foglalkozik a kérdéssel. Az SPD vezetőjének, Sigmar Gabrielnek pedig a hét végéig kell a pártja vezetésével együtt a párttagok felé jeleznie, hogy miért egy nagykoalíció jelenleg a legjobb megoldás.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.